Saskia Schoonhoven

Bedrijfsnaam: Vitaal050
Naam: Saskia Schoonhoven

Vertel kort iets over jezelf
Mijn naam is Saskia Schoonhoven en ik woon in Groningen samen met mijn partner Dion en dochter Selah van 4 jaar. Ik ben sportief, enthousiast, leergierig en zorgzaam. Bij verschillende organisaties ben ik werkzaam geweest als teamleider, teamcoach en op een gegeven moment kreeg ik daar niet meer de energie van wat ik graag zou willen. Daarom ben ik in 2014 begonnen met de opleiding tot gewichtsconsulent en stresscounselor. Dit maakte mij zo enthousiast dat ik ook de opleiding tot mental coach gevolgd heb en deze drie diploma’s samen maakt dat ik Vitaliteitscoach ben. In 2019 heb ik de opleiding tot leefstijlcoach goed afgerond en in 2020 Medische basiskennis.

Welk bedrijf? Wat doe je?
In 2017 heb ik mijn bedrijf Vitaal050 ingeschreven bij de KVK en uiteindelijk ben ik echt van start gegaan in juni 2020. Ik begeleid en coach mensen naar een vitaler leven en daar krijg ik energie van en helemaal als je ziet als er stappen gemaakt worden en doelen behaald worden. Daar krijg ik een glimlach van op mijn gezicht. 
Waar begeleid ik mensen bij?
֍ Gewicht
Wil je afvallen of aankomen. Samen zorgen we ervoor dat jij je doel bereikt op de manier die bij jou past.
֍ Voedingsadvies
Krijg je op dit moment de juiste voedingstoffen binnen en wat kan er verbeterd worden.
֎ Stress beheersbaar maken
Stress ervaren en niet meer goed weten hoe je uit de vicieuze cirkel kunt komen. Door inzicht te geven aan je gedachten en keuzes coach ik je hierin.
֎ Vitaal en gelukkiger in het leven
We kijken onder anderen naar het verband tussen bewegen, voeding, zingeving, in balans zijn, relaties en hoe je dit goed op elkaar kunt afstemmen.
֎ Vitaliteitscheck
De volgende gegevens worden gemeten, gewicht, BMI, vet%, spiermassa, botmassa, visceraal vet, BMR, energiebehoefte, metabolische leeftijd, lichaamswater %, buikomvang in centimeters, bloeddruk en hartslag.

Wat is je werkgebied?
Mijn praktijk is gevestigd in Oosterhoogebrug in Groningen en daarom begeleid ik mensen uit Groningen en omstreken. Het is wel zo dat sinds het thuiswerken ik ook mensen online heb begeleid en dan word je werkgebied veel groter. Bij deze mensen is het eerste en laatste gesprek bij de
mensen op locatie en alle overige gaat via beeldbellen.

Wat is je passie?
Mijn droom is dat ik een goed draaiende praktijk wil gaan krijgen en dat er dan ook ruimte is om mensen te gaan begeleiden die mijn trajecten heel goed kunnen gebruiken maar niet kunnen betalen. Een soort van fondspotje oprichten zodat de trajecten hieruit betaald kunnen worden.
Ik vind het superleuk en belangrijk om de mensen op de beste manier te begeleiden die er is. Met andere woorden uit de kast trekken om het traject te laten slagen en hier zit natuurlijk een kernwaarde voor mij is en dat is dat ik graag wil dat iedereen uit het leven kan halen wat erin zit en
dat het goed met ze gaat.

Wat is jouw sport?
Vroeger zat ik op zwemmen en daarna heel lang op volleybal. Nu ben ik meer van het bootcampen en hardlopen.

Waarom komen klanten naar jou toe?
Ik ben makkelijk benaderbaar en oordeel niet. Daarnaast ben ik enthousiast en kan ik mensen motiveren dingen te doen die ze eerst niet voor mogelijk dachten of absoluut niet wilden.

Bij welke andere netwerkclubs ben je aangesloten?
BGN, Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland.

Heb je een concrete vraag voor andere Netwerk Noord leden?
Hoe vitaal leven de andere Netwerk Noord leden? En denk je dat ondernemers in het algemeen gezonder zijn dan mensen in loondienst? Gewoon nieuwsgierig…. Op welke manier halen jullie de meeste klanten binnen?

Wie is jouw voorbeeld qua ondernemer?
Er zijn heel veel waar ik wat van leer, van het uitbreiden van je kennis tot social mediavaardigheden. Maar als ik het dan even dicht bij huis hou dan ben ik wel fan van Maritza, voedingspsychologe van Plantifulplan.

Wat is jouw bedrijfsslogan en wat is het idee erachter?
Ik heb heel lang nagedacht over de naam maar toen wij eindelijk wisten waar wij gingen wonen was 050 al snel bedacht en ja ik wil heel graag dat iedereen zich vitaal voelt dus eigenlijk heel simpel: Vitaal050.

Welke vraag ontbreekt volgens jou en wat is het antwoord op die vraag?
Welke trend is er op dit moment op de werkvloer met betrekking tot vitaliteit? Je ziet steeds meer bedrijven bewust worden van de belangrijkheid van een vitale medewerker. Een aantal jaren geleden sprak men op de werkvloer van werkgeluk, zit je nog wel op de juiste plek
en kun je al je talenten inzetten in je huidige baan. Deze vragen zijn nog steeds belangrijk maar bedrijven zien nu ook dat wanneer je niet op de juiste plek zit, je energie en gezondheid achteruitgaan. Daarom zie je steeds meer bedrijven aandacht besteden aan het onderwerp de vitale
medewerker en hier ook in willen investeren zodat ziekteverzuim (soms) voorkomen kan worden.