Vervolg Netwerk Noord ontmoet... Arnoud Kuipers, 123aftersales

 

Wat is jouw sport?

Ik ben (vooral met mooi weer) geregeld te vinden op de Mountainbike en sta momenteel ook elke week op de tennisbaan een balletje te slaan. Ik zit er aan te denken om mij GVB te halen en geregeld een paar balletjes op de golfbaan weg te slaan.

 

Waarom komen  klanten naar jou toe?

Mijn dienstverlening is uniek en voor elke type bedrijf toepasbaar. Al merk ik wel dat het allermeeste rendement gehaald wordt bij vakbedrijven. Daar valt zoveel extra winst te behalen. Ik heb een bewezen staat van dienst en wordt gezien als een sociale jongeman die altijd bereid is dat extra stapje te doen voor mijn klanten.

 

Bij welke andere netwerk clubs ben je aangesloten?

Ik ben aangesloten bij Jongeren Commerciële Club Assen, Ondernemend Assen, VNO-NCW (JNO) en bij Ondernemersfabriek Drenthe.

 

Heb je een concrete vraag voor andere Netwerk Noord leden?

Ik ben altijd op zoek naar samenwerkingen, zodat je sneller een bepaald doel kunt bereiken.

Dus iedereen die dit leest en die aftersales een interessant onderwerp vindt; voeg me toe op LinkedIn en stuur me een berichtje voor een wederzijdse kennismaking.

 

Wie is jouw voorbeeld qua ondernemer?

Ik geef geregeld Masterclasses over het onderwerp Aftersales en qua 'public speaking' heb ik wel mijn top 3 momenteel: Jan van Setten, Remco Claassen en Jos Burgers. Ooit hoop ik net zo goed te worden als hun. Dus met energie en humor je boodschap overbrengen en bewustwording creëren.

 

Wat is jouw bedrijfsslogan en wat is het idee erachter?

"Meer rendement uit bestaande klanten" Het zegt gewoon precies wat het resultaat is waarvoor je mij inschakelt. Lekker makkelijk. ;-) Jij wilt meer omzet en rendement uit je bestaande klanten? Bijvoorbeeld meer online reviews? Dan help ik daar graag bij om dit structureel in je bedrijfsvoering toe te passen.

 

Welke vraag ontbreekt volgens jou en wat is het antwoord op die vraag?

Ik geloof heel erg in doelen stellen. Dus een vraag zou kunnen zijn: Hoe ziet jouw bedrijf er over 5 jaar uit?

De door mij ontwikkelde aftersales-strategie is toepasbaar op élk bedrijf in élke branche en dat is ook gelijk mijn gevaar. Over 5 jaar (waarschijnlijk eerder) wil ik branche-teams hebben staan, die gespecialiseerd zijn in een bepaalde branche. Dus een team gespecialiseerd in de aftersales voor Retail. Een team voor de aftersales in Recruitment. Een team voor de aftersales bij Technische bedrijven. Een team voor de aftersales in Leisure. Ga zo maar door.

 


Netwerk Noord ontmoet...

 

Desiree Boerema, iDees online

 

Vertel kort iets over jezelf

Hey! Ik ben Désirée Boerema, 32 jaar, kom uit Onnen en heb sinds 2013 mijn eigen bedrijf: iDees online. Ik ben een enthousiaste ondernemer die dol is op (online) ondernemen en social media. Hou van groot dromen, in mogelijkheden denken en stappen zetten. Ik geloof dat geen doel te ver is als je plezier hebt in wat je doet. Heb dit zelf al meerdere malen mogen ervaren én inspireer graag anderen om ook hun (ondernemers)droom na te jagen.

 

Welk bedrijf? Wat doe je?

Mijn bedrijf heet iDees online en vanuit daaruit adviseer, coach en inspireer ik mensen om datgene te gaan doen wat ze het allerleukste vinden, waar ze ook nog eens goed in zijn én een ander blij mee kunnen maken. Om daar vervolgens een boterham te mee te kunnen verdienen. Door te kijken naar wat jij in je hebt, waaraan jij wil bijdragen, met wie jij graag samen wil werken, kun je tot je diensten en verdienmodel komen. Om vervolgens social media in te zetten op een manier die bij jou past. Om jouw verhaal te delen, anderen te inspireren en activeren én daarmee ook klanten aan te trekken waar jij graag mee werkt.

 

Sinds 2016 heb ik een Social Media Community opgericht waar studenten & ondernemers terecht kunnen om te groeien op gebied van ondernemen & social media. Er kunnen strategische en praktische vragen gesteld worden, ervaringen uitgewisseld worden, veel social media training gevolgd worden én vooral ook samengewerkt worden. Ik werk samen met een team van talentvolle studenten uit het communicatie/marketingvakgebied. Via de community bied ik ze een werkervaringsplek zodat zij zich naast hun studie verder kunnen ontwikkelen om zo de kans op een leuke baan (of eigen bedrijf) te vergroten. 

 

Wat is je werkgebied?

De ondernemers waar ik mee samenwerk komen eigenlijk uit heel Nederland. Ook veel uit het noorden, maar ook zeker ondernemers uit Amsterdam en andere richtingen. Voor de offline diensten hebben ze de reis wel over om naar mij toe te komen. Daarnaast heb ik ook online programma's, zoals Deel je verhaal online & inspireer én Bouw je bedrijf rondom jouw leven, die vanuit huis gevolgd kunnen worden.

 

Wat is je passie?

Ik vind het echt super leuk om mensen te inspireren om ook voor hun grote (ondernemers)droom te gaan, te kijken welke stap ze te zetten hebben en wat of wie ze daar bij nodig zijn. Iemand in zijn/haar droom te laten geloven, in zichzelf te laten geloven, datgene te tackelen wat nog in de weg staat...zodat dat vuurtje aangewakkerd wordt. Dat moment dat iemand geïnspireerd wordt, ik iemand kan koppelen én in beweging kan zetten.....vind ik fantastisch. Daar krijg ik zoveel energie van.

 

Wat is jouw sport?

Mijn favoriete sporten zijn racefietsen, mountainbiken, yoga en hardlopen. Lekkere variatie van van alles. 

 

Waarom komen klanten naar jou toe?

Klanten komen naar mij toe omdat ze graag willen groeien als ondernemer, met hun bedrijf, op gebied van social media en/of op gebied van online ondernemen. Ze zoeken focus, strategie en structuur. Ze komen specifiek naar mij toe omdat ik altijd lekker enthousiast en positief ben. Ik zit altijd vol ideeën, kan goed de kern eruit pikken én heb verstand van zaken. Ze zien mij overal voorbij komen en denken: dat wil ik ook graag. Ik leef het voor. Daarom ben ik online heel actief, deel mijn verhaal om anderen te inspireren. 

 

Bij welke andere netwerk clubs ben je aangesloten?

Sinds de start van mijn bedrijf ben ik aangesloten bij Ondernemend Haren, de lokale netwerkvereniging. In 2014 heb ik Open Coffee Haren opgericht, waar ik natuurlijk ook zelf elke maand aanwezig ben. Daarnaast ben ik sinds kort aangesloten bij het Bewust Ondernemende Vrouwen netwerk, ga ik graag naar de Serendipiteitsborrels in familiehotel Paterswolde én naar bijeenkomsten van de Betekeniseconomie Drenthe. 

 

Heb je een concrete vraag voor andere Netwerk Noord leden?

Als ik een vraag zou mogen stellen aan andere Netwerk Noord leden dan ben ik heel benieuwd wie allemaal echt zo ondernemen zoals hij of zij dat wil. Als je start met ondernemen dan begin je gewoon en gedurende de jaren gaat je bedrijf steeds beter lopen. Er komt een punt dat het best goed kan zijn om een soort van bedrijfs apk te doen. Te onderzoeken of je nog steeds doet wat je leuk vindt. Of je werkweek er nog steeds zo uit ziet als je toen voor ogen had of als nu bij je leven past én je met mensen werkt waar je heel vrolijk van wordt. Nieuwsgierig of en hoe andere ondernemers met deze thema's bezig zijn.

 

Wie is jouw voorbeeld qua ondernemer?

Mijn voorbeeld qua ondernemen? Die heb ik eigenlijk niet 1, 2, 3. Ik volg allerlei ondernemers omdat ik ze inspirerend vind, ga regelmatig naar leuke seminars en trainingen om me verder te ontwikkelen én spar wekelijks met andere ondernemers over onze bedrijven en strategieën. Ik geloof dat het heel goed is om dicht bij jezelf te blijven: bij wie jij bent en wat jij wil doen én hoe jij dat het liefste doet. Lekker puur en persoonlijk, echt jij. Je kunt je natuurlijk wel laten inspireren door anderen, maar het is ook vooral heel belangrijk dat je voor jezelf voelt hoe jij e.e.a. het liefste aanpakt. Zodat jij onderneemt zoals jij dat wil en bij jouw leven past.

 

Wat is jouw bedrijfsslogan en wat is het idee erachter?

Mijn slogan is: 'Van offline advies naar online succes'. Ik geef boost sessies op gebied van ondernemen & social media, organiseer events én social media trainingen. In de basis nog steeds offline. Ik adviseer, inspireer en activeer ze om hun droombedrijf neer te zetten én online media in te zetten om de groei te versnellen. Ik hou ook echt van de combinatie: offline en online. Ik geloof dat het een niet zonder het ander kan. Het kan elkaar super goed versterken. Zo is het bijvoorbeeld super mooi als je een online programma hebt en daarbij offline dagen hebt. Deelnemers kennen elkaar van offline, maken daar de verbinding waardoor dat online ook gemakkelijker gaat. Andersom net zo. 

 

Welke vraag ontbreekt volgens jou en wat is het antwoord op die vraag?

Ik zou het leuk vinden om ook te horen waarom mensen doen wat ze doen :-)

En op welke social media profielen ze actief zijn ;-)