Vertel kort iets over jezelf

Ik ben Vivian Oosterbaan, woon in het mooie Assen en ben sinds 2 jaar hier ook ondernemer.

Welk bedrijf? Wat doe je?

Oosterbaan Coaching is mijn bedrijf. Als gevolg van mijn coaching en training laten ambitieuze

vrouwen zich krachtiger in de wereld zien, door zichzelf duidelijker neer te zetten. Het resultaat van

mijn coaching is dat ze zich zelfverzekerder, krachtiger, energieker, geïnspireerd, rustiger en meer in

verbinding voelen met zichzelf en de wereld. Welke vrouwen ken jij die dit willen bereiken?

Vanuit mijn locatie in Assen train en coach ik mensen zowel in het bedrijfsleven als met een eigen bedrijf. Mijn specialisme is vrouwelijk leiderschap, vanuit een diep respect voor zowel man als vrouw. Gelijkwaardig, maar niet gelijk. Daarnaast bied ik workshops en masterclasses, zo is de meest recente “Vrouwelijk Strategisch”. Over onbeschreven regels van het spel.

 

Wat is je werkgebied?

Het meeste van mijn werk is 1 op 1 coaching trajecten, zowel voor bedrijven als particulier. In de nieuwe serre maar ook bijvoorbeeld via skype met mensen verder weg in Nederland en zelfs over de hele wereld. Dit heeft te maken met mijn vroegere netwerk. Verder geef ik samen met collega’s door heel Nederland ook workshops op maat (denk aan cultuursveranderingen, voorlichting vrouwelijke diversiteit, team coaching), en het liefst zou ik het zakelijk werkgebied in het Noorden flink uitbreiden. In het westen is het heel normaal om jezelf professioneel te ontwikkelen met een coach, dat besef mag bij sommige bedrijven hier nog wel wat groeien.

Wat is je passie?

Het leven de moeite waard maken. Voor mezelf, mijn man & dochters, mijn coachees, het liefst iedereen. Ik heb het allermooiste beroep van de wereld, ik kom zoveel verschillende mensen tegen, en geniet ervan om iedereen zijn eigen stem te laten versterken. Grappig genoeg komen er juist sinds ik specialisme vrouwelijk leiderschap als mijn niche heb gekozen, ook aardig wat mannen op mijn werkpad. Ik vind zelf dan Barack Obama ook een van de leiders met een geweldig sterke vrouwelijke én mannelijke leiderschapskant. Hoe krachtig is het als je beide kanten kunt en durft te gebruiken.

 

Waarom komen klanten naar jou toe?

Mijn directe en open manier van communiceren. Dat in combinatie met mijn kennis vanuit leidinggevende rol in het technisch zakelijke bedrijfsleven geeft klanten het vertrouwen dat ze ook echt resultaat zullen boeken. Ze ervaren me als veilig, ook al daag ik ze flink uit. En ik heb een talent voor omdenken. De kracht van alles op een respectvolle manier bespreekbaar maken, is dat er ook echt stappen gemaakt worden, zowel in de carrière als in het persoonlijke leven. Het mooiste compliment dat ik gehad heb, is: ‘dit was me wel tien vakanties waard’. De luxe is dat ik

in mijn coaching alleen werk met mensen die echt gemotiveerd zijn.

 

Bij welke andere netwerk clubs ben je aangesloten?

Verschillende, allemaal met een ander publiek en daarom zo waardevol. CCA, NVO Drenthe, Ondernemend Assen. En sinds kort zit er ook een BNI in Assen, daar ben ik mee in conclaaf.

 

Heb je een concrete vraag voor andere Netwerk Noord leden?

Ik ben bezig met marktonderzoek naar vrouwelijk leiderschap in bedrijven in de drie Noordelijke provincies. Ben je zelf leidinggevende of heb je hier een mening over, dan zou ik graag met je in contact komen om een keer te interviewen. Zowel man als vrouw. 

 

Wie is jouw voorbeeld qua ondernemer?

Veronique Prins. Ze is een succesvolle business coach die haar eigen stijl als merk in de markt heeft weten te zetten. En daarbij is ze gewoon een heerlijk inspirerend mens waar de energie vanaf spat. 

 

Wat is jouw bedrijfsslogan en wat is het idee erachter?

“Je comfortzone is je grootste kracht”

De kunst is om je comfortzone zo op te rekken, dat je je in elke situatie goed op je plek voelt. Je hoort vaak: “kom uit je comfortzone, want daar begint de magie”. Maar hoe vaak zie je niet dat mensen juist ver buiten de comfortzone zitten? Dat ze kwijt zijn hoe dat ook alweer voelde, zich echt comfortabel voelen op het werk of in het leven. Het gaat om mensen met passie en doorzettingsvermogen, die echt verschil in de wereld kunnen maken zodra die goed in hun vel zitten. Het begint met een gebrek aan plezier, en zonder verandering stevenen ze af op een wereld die een

dikke zwarte laag over zich heen heeft en ze zich doodongelukkig voelen. Dan wil je je comfortzone niet uit, maar juist in. In je comfortzone zit je energie, je talent, voel je wat belangrijk voor je is, weet je wat gezonde keuzes zijn en durf je je intuïtie te vertrouwen. Als jij je veilig voelt, dan straal je. Waardoor je automatisch andere mensen aantrekt.


Vertel kort iets over jezelf

Ik ben Ineke Sijtsma, geboren en getogen in de stad Groningen. Moeder van 2 grote dochters (19 & 21). Mijn hobby's zijn zwemmen, dansen en masseren. Als 16 jarig meisje wou ik al masseur worden maar had ik helaas geen mogelijkheden. In 2005 ben ik begonnen met de eerste beginners cursussen integratieve ontspanningsmassage. Daarna heb ik de opleiding sportmasseur gedaan en aansluitend heb ik 8 jaar in een wellness-bedrijf als masseur gewerkt vanwaar ik nog de nodige bijscholing heb gehad. En sinds mei 2013 heb ik mijn eigen praktijk aan huis.  

 

Welk bedrijf? wat doe je?

Mijn bedrijf is Massagepraktijk Een Goed Gevoel. Ik ben professioneel gediplomeerd sportmasseur. Ik geef intuïtieve/ontspannings massages, sportmassages, zwangerschapsmassages, voetmassages, Hotstone-massages, Kokosstempelmassages en bamboemassages. Men kan bij mij ook terecht voor medical taping (denk aan de gekleurde tapes). Sinds kort ben ik bezig met Cranio Sacraal Therapie.

 

Wat is je werkgebied?

Mijn werkruimte is in de stad Groningen (de wijk Selwerd) en mijn werkgebied is gauw een doorsnee van 40 km rond de stad.

 

Wat is je passie?

Mijn passie is massage. Zonder massage kan ik mijn leven niet meer voorstellen.

 

Wat is jouw sport?

Ik ben een echte zwemmer en mag ontzettend graag dansen.

 

Waarom komen klanten naar jou toe?

Omdat ik de beste masseur van Nederland ben :) Ik ben erg bevlogen, werk liefdevol en ben volledig aanwezig voor degene die op mijn tafel plaats neemt. Ik vind elk pijnpunt en kan ze zover als dat in mijn macht ligt verhelpen. Of zoals een cliënt van mij in een review schreef: "Een bijzondere ervaring. Nog nooit heb ik na een massage zo’n diepe ontspanning gevoeld. Ze zeggen wel ‘the body is wise’ en na de massage bij Ineke heb ik weer het besef om goed te luisteren naar wat mijn lichaam allang weet. Een aanrader voor iedereen die eens goed wil ont-stressen!" Voor meer kijk op mijn website: www.massagepraktijkeengoedgevoel.nl

 

Bij welke andere netwerkclubs ben je aangesloten?

Ik kom geregeld bij Open Coffee Clubs. Ook als het me lukt bij de bitterballenborrel netwerkbijeenkomst en heel soms ben ik te gast bij een BNI.

 

Heb je een concrete vraag voor andere Netwerk Noord leden?

Wat vinden jullie het belangrijkste in je leven? Wat doen jullie om dat te bereiken?

(In mijn ogen kan het enige juiste antwoord alleen maar onze gezondheid zijn. Zonder een goede gezondheid kun je niet goed functioneren.)

 

Wie is jouw voorbeeld qua ondernemer?

Echt een voorbeeld heb ik niet gehad, maar wat ik een hele inspirerende mede-onderneemster vind is Desiree Boerema van Idees online

 

Wat is jouw bedrijfsslogan en wat is het idee erachter?

Massage is de balans tussen lichaam en geest. En: Uit je hoofd in je lijf.  In deze maatschappij van veel willen, moeten en verwachtingen zijn we de balans kwijt en ontwikkelen we klachten. Ik help een ieder die daar open voor staat om weer de balans terug te vinden. Ik noem het de zogeheten lief-voor-jezelf-momenten.

 

Welke vraag ontbreekt volgens jou en wat is het antwoord op die vraag?

Wat is mijn Missie?

 Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen uit hun hoofd en in hun lijf te krijgen!

 


Netwerk Noord ontmoet Alien Oelen - Jurjens van

A plus opleidingen

 

Vertel kort iets over jezelf

Ik ben Alien Oelen - Jurjens, al meer dan 20 jaar ondernemer en woon zowel in de Stad Groningen als in Drenthe; Ruinen. 

 

Welk bedrijf? Wat doe je?

Ik ben eigenaar van A plus opleidingen, onze hoofdlocatie is in Groningen gevestigd (stadion FC Groningen). Wij bieden opleidingen en trainingen aan op het gebied van Gezondheid~Vitaliteit~Presentatie onder de modules: Toegepaste Psychologie; Coaching & Counseling, Voeding & Beweging, Slaap en Hormoonhuishouding, Performance; presenteren en Positief Vitaal Leiderschap. 

 

Wat is je werkgebied?

Zowel de particuliere markt; beroepsgerichte opleidingen, nascholingen en verdiepingsdagen  als de zakelijke markt onder de noemer Vitaliteit op de werkvloer & Vitaal Leiderschap. We werken met name met (aankomend) Leefstijl-/ Zorgprofessionals zowel het reguliere als complementaire circuit. 

 

Wat is je passie?

Mijn passie is kennis opdoen, kennis delen en overbrengen. Zo ben ik naast werkgever en opdrachtgever ook actief als (gast) spreker. Daarnaast blijf ik de “eeuwige student”, mijn master social and behavioral sciences heb ik eind 2018 succesvol mogen  afronden en heb me nu alweer ingeschreven voor de master Health Psychology.

 

Waarom komen klanten naar jou toe?

Onze kracht ligt in de persoonlijke aandacht en betrokkenheid, we werken met kleine groepen zodat er veel ruimte is voor vragen en interactie en zelf ben ik ook regelmatig op alle locaties aanwezig zowel als (gast) docent of om even mijn gezicht te laten zien. Benaderbaar en toegankelijk blijven is m.i. heel belangrijk in de organisatie voor zowel studenten, docenten als teamleden. 

 

Bij welke andere netwerk clubs ben je aangesloten?

In de afgelopen 20 jaar heb ik héél veel netwerkclubs gezien, bezocht en ervaren. Een aantal jaren geleden heb ik me als sponsor van FC Groningen aangesloten bij de businessclub Hattrick’s Club en daar vond ik aansluiting. Voor het derde jaar hebben we ook weer een contract afgesloten met de Health i Port. HIP brengt Health, Performance en Vitality samen onder één noemer, met als doel de noordelijke regio vitaler te maken.  Daarnaast ben ik nu ook al enkele maanden bestuurslid van HIP.

 

Wie is jouw voorbeeld qua ondernemer?

Als spreker is Erik Scherder wel mijn voorbeeld, ook mijn lezingen gaan net als bij Erik veelal over (neuro)psychologie, om deze (soms saaie) stof zó 

inspirerend, laagdrempelig, begrijpelijk en met humor te brengen... ik kan echt genieten als ik deze man aan het werk zie, de energie en passie spat er vanaf. 

 

Wat is jouw bedrijfsslogan en wat is het idee erachter?

De mensen die mij kennen weten dat ik mijn vaste quotes gebruik en daar ook naar handel. Zoals volg je hart, dat klopt! en Wie anders kijkt..ziet meer. 

Voor A plus opleidingen is onze missie: wij streven naar een samenleving waarin vitaal leven vanzelfsprekend is. Aangezien we heel breed zijn gebruiken we meerdere slogans voor desbetreffende opleidingen. Wat voor alle opleidingen geldt: Vanuit de praktijk, Praktijkgericht, dat houdt in dat onze docenten en trainers veel praktijkervaring hebben, werken in hun eigen onderneming en dus echt praktijkvoorbeelden gebruiken tijdens de les en dat dus de opgedane kennis ook direct toepasbaar is in de praktijk. (Kennis opdoen wil nog niet zeggen dat je het kan toepassen en delen) 

 

Heb jij nog tips voor andere ondernemers?

Ken je eigen talenten en benut die ten volste, dat maakt jou onderscheidend. Veel ondernemers kijken teveel naar anderen en laten zich beïnvloeden door wat anderen vinden en doen, dit kost alleen maar energie, blijf focussen en blijf bij jezelf.   


Vervolg Netwerk Noord ontmoet... Arnoud Kuipers, 123aftersales

 

Wat is jouw sport?

Ik ben (vooral met mooi weer) geregeld te vinden op de Mountainbike en sta momenteel ook elke week op de tennisbaan een balletje te slaan. Ik zit er aan te denken om mij GVB te halen en geregeld een paar balletjes op de golfbaan weg te slaan.

 

Waarom komen  klanten naar jou toe?

Mijn dienstverlening is uniek en voor elke type bedrijf toepasbaar. Al merk ik wel dat het allermeeste rendement gehaald wordt bij vakbedrijven. Daar valt zoveel extra winst te behalen. Ik heb een bewezen staat van dienst en wordt gezien als een sociale jongeman die altijd bereid is dat extra stapje te doen voor mijn klanten.

 

Bij welke andere netwerk clubs ben je aangesloten?

Ik ben aangesloten bij Jongeren Commerciële Club Assen, Ondernemend Assen, VNO-NCW (JNO) en bij Ondernemersfabriek Drenthe.

 

Heb je een concrete vraag voor andere Netwerk Noord leden?

Ik ben altijd op zoek naar samenwerkingen, zodat je sneller een bepaald doel kunt bereiken.

Dus iedereen die dit leest en die aftersales een interessant onderwerp vindt; voeg me toe op LinkedIn en stuur me een berichtje voor een wederzijdse kennismaking.

 

Wie is jouw voorbeeld qua ondernemer?

Ik geef geregeld Masterclasses over het onderwerp Aftersales en qua 'public speaking' heb ik wel mijn top 3 momenteel: Jan van Setten, Remco Claassen en Jos Burgers. Ooit hoop ik net zo goed te worden als hun. Dus met energie en humor je boodschap overbrengen en bewustwording creëren.

 

Wat is jouw bedrijfsslogan en wat is het idee erachter?

"Meer rendement uit bestaande klanten" Het zegt gewoon precies wat het resultaat is waarvoor je mij inschakelt. Lekker makkelijk. ;-) Jij wilt meer omzet en rendement uit je bestaande klanten? Bijvoorbeeld meer online reviews? Dan help ik daar graag bij om dit structureel in je bedrijfsvoering toe te passen.

 

Welke vraag ontbreekt volgens jou en wat is het antwoord op die vraag?

Ik geloof heel erg in doelen stellen. Dus een vraag zou kunnen zijn: Hoe ziet jouw bedrijf er over 5 jaar uit?

De door mij ontwikkelde aftersales-strategie is toepasbaar op élk bedrijf in élke branche en dat is ook gelijk mijn gevaar. Over 5 jaar (waarschijnlijk eerder) wil ik branche-teams hebben staan, die gespecialiseerd zijn in een bepaalde branche. Dus een team gespecialiseerd in de aftersales voor Retail. Een team voor de aftersales in Recruitment. Een team voor de aftersales bij Technische bedrijven. Een team voor de aftersales in Leisure. Ga zo maar door.

 


Netwerk Noord ontmoet...

 

Desiree Boerema, iDees online

 

Vertel kort iets over jezelf

Hey! Ik ben Désirée Boerema, 32 jaar, kom uit Onnen en heb sinds 2013 mijn eigen bedrijf: iDees online. Ik ben een enthousiaste ondernemer die dol is op (online) ondernemen en social media. Hou van groot dromen, in mogelijkheden denken en stappen zetten. Ik geloof dat geen doel te ver is als je plezier hebt in wat je doet. Heb dit zelf al meerdere malen mogen ervaren én inspireer graag anderen om ook hun (ondernemers)droom na te jagen.

 

Welk bedrijf? Wat doe je?

Mijn bedrijf heet iDees online en vanuit daaruit adviseer, coach en inspireer ik mensen om datgene te gaan doen wat ze het allerleukste vinden, waar ze ook nog eens goed in zijn én een ander blij mee kunnen maken. Om daar vervolgens een boterham te mee te kunnen verdienen. Door te kijken naar wat jij in je hebt, waaraan jij wil bijdragen, met wie jij graag samen wil werken, kun je tot je diensten en verdienmodel komen. Om vervolgens social media in te zetten op een manier die bij jou past. Om jouw verhaal te delen, anderen te inspireren en activeren én daarmee ook klanten aan te trekken waar jij graag mee werkt.

 

Sinds 2016 heb ik een Social Media Community opgericht waar studenten & ondernemers terecht kunnen om te groeien op gebied van ondernemen & social media. Er kunnen strategische en praktische vragen gesteld worden, ervaringen uitgewisseld worden, veel social media training gevolgd worden én vooral ook samengewerkt worden. Ik werk samen met een team van talentvolle studenten uit het communicatie/marketingvakgebied. Via de community bied ik ze een werkervaringsplek zodat zij zich naast hun studie verder kunnen ontwikkelen om zo de kans op een leuke baan (of eigen bedrijf) te vergroten. 

 

Wat is je werkgebied?

De ondernemers waar ik mee samenwerk komen eigenlijk uit heel Nederland. Ook veel uit het noorden, maar ook zeker ondernemers uit Amsterdam en andere richtingen. Voor de offline diensten hebben ze de reis wel over om naar mij toe te komen. Daarnaast heb ik ook online programma's, zoals Deel je verhaal online & inspireer én Bouw je bedrijf rondom jouw leven, die vanuit huis gevolgd kunnen worden.

 

Wat is je passie?

Ik vind het echt super leuk om mensen te inspireren om ook voor hun grote (ondernemers)droom te gaan, te kijken welke stap ze te zetten hebben en wat of wie ze daar bij nodig zijn. Iemand in zijn/haar droom te laten geloven, in zichzelf te laten geloven, datgene te tackelen wat nog in de weg staat...zodat dat vuurtje aangewakkerd wordt. Dat moment dat iemand geïnspireerd wordt, ik iemand kan koppelen én in beweging kan zetten.....vind ik fantastisch. Daar krijg ik zoveel energie van.

 

Wat is jouw sport?

Mijn favoriete sporten zijn racefietsen, mountainbiken, yoga en hardlopen. Lekkere variatie van van alles. 

 

Waarom komen klanten naar jou toe?

Klanten komen naar mij toe omdat ze graag willen groeien als ondernemer, met hun bedrijf, op gebied van social media en/of op gebied van online ondernemen. Ze zoeken focus, strategie en structuur. Ze komen specifiek naar mij toe omdat ik altijd lekker enthousiast en positief ben. Ik zit altijd vol ideeën, kan goed de kern eruit pikken én heb verstand van zaken. Ze zien mij overal voorbij komen en denken: dat wil ik ook graag. Ik leef het voor. Daarom ben ik online heel actief, deel mijn verhaal om anderen te inspireren. 

 

Bij welke andere netwerk clubs ben je aangesloten?

Sinds de start van mijn bedrijf ben ik aangesloten bij Ondernemend Haren, de lokale netwerkvereniging. In 2014 heb ik Open Coffee Haren opgericht, waar ik natuurlijk ook zelf elke maand aanwezig ben. Daarnaast ben ik sinds kort aangesloten bij het Bewust Ondernemende Vrouwen netwerk, ga ik graag naar de Serendipiteitsborrels in familiehotel Paterswolde én naar bijeenkomsten van de Betekeniseconomie Drenthe. 

 

Heb je een concrete vraag voor andere Netwerk Noord leden?

Als ik een vraag zou mogen stellen aan andere Netwerk Noord leden dan ben ik heel benieuwd wie allemaal echt zo ondernemen zoals hij of zij dat wil. Als je start met ondernemen dan begin je gewoon en gedurende de jaren gaat je bedrijf steeds beter lopen. Er komt een punt dat het best goed kan zijn om een soort van bedrijfs apk te doen. Te onderzoeken of je nog steeds doet wat je leuk vindt. Of je werkweek er nog steeds zo uit ziet als je toen voor ogen had of als nu bij je leven past én je met mensen werkt waar je heel vrolijk van wordt. Nieuwsgierig of en hoe andere ondernemers met deze thema's bezig zijn.

 

Wie is jouw voorbeeld qua ondernemer?

Mijn voorbeeld qua ondernemen? Die heb ik eigenlijk niet 1, 2, 3. Ik volg allerlei ondernemers omdat ik ze inspirerend vind, ga regelmatig naar leuke seminars en trainingen om me verder te ontwikkelen én spar wekelijks met andere ondernemers over onze bedrijven en strategieën. Ik geloof dat het heel goed is om dicht bij jezelf te blijven: bij wie jij bent en wat jij wil doen én hoe jij dat het liefste doet. Lekker puur en persoonlijk, echt jij. Je kunt je natuurlijk wel laten inspireren door anderen, maar het is ook vooral heel belangrijk dat je voor jezelf voelt hoe jij e.e.a. het liefste aanpakt. Zodat jij onderneemt zoals jij dat wil en bij jouw leven past.

 

Wat is jouw bedrijfsslogan en wat is het idee erachter?

Mijn slogan is: 'Van offline advies naar online succes'. Ik geef boost sessies op gebied van ondernemen & social media, organiseer events én social media trainingen. In de basis nog steeds offline. Ik adviseer, inspireer en activeer ze om hun droombedrijf neer te zetten én online media in te zetten om de groei te versnellen. Ik hou ook echt van de combinatie: offline en online. Ik geloof dat het een niet zonder het ander kan. Het kan elkaar super goed versterken. Zo is het bijvoorbeeld super mooi als je een online programma hebt en daarbij offline dagen hebt. Deelnemers kennen elkaar van offline, maken daar de verbinding waardoor dat online ook gemakkelijker gaat. Andersom net zo. 

 

Welke vraag ontbreekt volgens jou en wat is het antwoord op die vraag?

Ik zou het leuk vinden om ook te horen waarom mensen doen wat ze doen :-)

En op welke social media profielen ze actief zijn ;-)