Jolanda Drenth

Vertel kort iets over jezelf
Mijn naam is Jolanda Drenth. Na ruim 20 jaar met plezier in de zorg te hebben gewerkt, heb ik gekozen om met mijn bedrijf verder te gaan. Samen met mijn partner Mark hebben we 2 kinderen. We bakken graag koekjes, pizza en andere lekkernijen. Onze weekend staat in het teken van sporten/bewegen. Ook nu met de maatregelen zoeken we steeds weer naar manieren die binnen de maatregelen passen om te kunnen blijven bewegen.

Ik ben mijn hele leven al met voeding bezig. Koken, bakken en recepten uitproberen.  In mijn vrije tijd ben ik graag aan het wandelen (met leenhond), fietsen, in de tuin bezig en studeren. En om niet te vergeten leuke avonturen maken met het gezin!

Welk bedrijf? Wat doe je?
Mijn bedrijf heet heppiefood. Ik coach gezinnen in voedings-/leefstijl. Dit kunnen heel uiteenlopende vragen zijn. Mijn expertise is voeding. Er komt natuurlijk veel meer bij kijken dan alleen voeding. Vaak struggelen gezinnen met voedingsvragen. Ze weten niet hoe ze het kunnen ‘oplossen’ en komen dan bij mij. Ik kijk graag mee in hoe we antwoord op de vragen kunnen krijgen door gesprekken, opdrachten en tools. Het gezin gaat er actief mee aan de slag om de veranderingen aan te kunnen passen binnen hun gezin. 

Wat is je werkgebied? 
Ik heb fysieke afspraken (voornamelijk in het Noorden) en online afspraken, dat kan overal zijn. De fysieke afspraken zijn ambulant. Buiten afspreken en bewegend coachen, ben ik een voorstander van.

Wat is je passie? 
Mijn passie is om gezinnen tools en inzichten te geven in een (voedings)leefstijl die bij hun past. Een opmaat gemaakt plan. Want ieder gezin is uniek. Gebruik maken van de krachten die het gezin heeft. Dit doe ik door middel van gesprekken, tools en opdrachten. Ik verwacht van het gezin dat ze actief gebruik maken van hun eigen krachten. En op die manier de wenselijke leefstijl eigen maken binnen het gezin, zodat ze na het traject vertrouwen hebben op de ‘nieuwe’ manier verder te gaan.

Wat is jouw sport?
Wandelen, yoga, Chiqong, hardlopen, fietsen

Waarom komen klanten naar jou toe?
Doordat ik gebruik maak van de krachten van het gezin. En iedere vraag als uniek zie. Er worden zoveel tips en trics gegeven vanuit de omgeving. Maar die werken bij die persoon die tips geeft wel. Maar dat betekend niet dat het binnen het gezin die de tips vanuit de omgeving krijgt ook past. Ik merk dat gezinnen het prettig vinden dat we naar een manier kijken die bij hun past. Ik kijk naar het gezin en wat daar werkt. Dit wordt als prettig ervaren. 

Bij welke andere netwerk clubs ben je aangesloten?
BOVC, Netwerk Noord, Vitaminds, FNV ZZP

Wie is jouw voorbeeld qua ondernemer?
Er zijn meerdere mensen een voorbeeld voor mij. Van alle mensen heb ik wel iets geleerd om te kunnen gebruiken in mijn eigen onderneming. Het veranderd ook steeds, omdat ik aan het groeien ben in mijn onderneming en op persoonlijk vlak. Ik zie dan weer andere situaties van ondernemers waar ik op dat moment weer iets van kan leren.

Wat is jouw bedrijfsslogan en wat is het idee erachter?
Heppiefood, heppielife, heppieyou.
Blij worden met wat je eet, bewuste keuzes maken, maakt een blije jij!